Pravno obvestilo

To pravno obvestilo zadeva vsakogar, ki obišče predmetno spletno mesto (v nadaljevanju uporabnik), zato priporočamo, da si ga natančno preberete.

Predmet tega pravnega obvestila se nanaša na vsebino in grafične elemente spletne strani www.mabaker.si. To spletno mesto in njegova celotna vsebina skupaj z grafičnimi elementi so last družbe BALAI, d. o. o.

Uporabnik tega spletnega mesta se obvezuje, da bo ob njegovem obisku in uporabi upošteval tukaj navedena pravila in pogoje, prav tako pa tudi zakonska določila o avtorskih in drugih intelektualnih pravicah in lastninski pravici. Predmetnih spletnih strani se ne sme uporabljati za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Vsebine teh spletnih strani ni dovoljeno prenesti in natisniti v komercialne namene. Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, izdelkov ali storitev, ki so del teh spletnih strani, razen v primeru predhodnega pisnega dovoljenja lastnika strani. Izjemoma lahko uporabniki reproducirajo del vsebine na spletni strani, če navedejo spletno stran www.mabaker.si kot vir ter dodajo ustrezno spletno povezavo.

Vsi uporabniki spletnega mesta objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Z izjemo primerov, ko odgovornosti za škodo po zakonu ni mogoče omejiti ali izključiti, BALAI, d. o. o., ter katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju teh spletnih strani, ne odgovarja za nikakršno škodo, pa naj bo ta posredna, neposredna, posebna ali slučajna, ki bi zaradi kakršnegakoli razloga nastala zaradi uporabe tega spletnega mesta.

BALAI, d. o. o. v nobenem primeru ni odgovorna uporabniku za posredno ali neposredno škodo, do katere bi lahko prišlo zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe teh spletnih strani ali povezav na njih. Proizvodi, storitve in vse informacije, vključene na teh spletnih straneh ali ki so z njih dosegljive, so na voljo takšne kot so prikazane in so zgolj informativne narave. BALAI, d. o. o. si pridržuje pravico, da spremeni, prilagodi, nadomesti ali izbriše katerokoli vsebino ali da omeji dostop oz. ne nadaljuje razvoja in prikazovanja teh spletnih strani, tudi brez vnaprejšnje najave. Prav tako BALAI, d. o. o. ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli izgubo, motnjo ali okvaro vaših podatkov ali vašega računalnika, do katere bi prišlo z uporabo gradiva, prenesenega s tega spletnega mesta, oziroma ne prevzema odgovornosti v zvezi z morebitnimi težavami, ki bi utegnile nastati z ali zaradi uporabe teh spletnih strani ali z njimi povezanih strani.

To spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Slednja delujejo neodvisno od naših spletnih strani, zato za vsebino ali uporabo povezanega spletnega mesta ne odgovarjamo. Pri napotitvi preko povezav na druga spletna mesta BALAI, d. o. o. ne prevzema odgovornosti za njihovo vsebino ali pravilnost delovanja. Povezana mesta imajo morda lastna pravna obvestila in/ali pravilnike o zasebnosti. Priporočamo vam, da si jih ob obisku povezanih mest ogledate.

Vsebina tega spletnega mesta je informativne narave. BALAI, d. o. o. ne zagotavlja, da bodo informacije, objavljene na tem spletnem mestu, vedno celovite, popolne in ažurne. Spletne strani lahko vsebujejo tiskovne ali druge napake, možni pa so tudi nepooblaščeni dodatki, izbrisi in spremembe, ki so jih izvedle tretje osebe.

V kakršnikoli obliki je prepovedano prikazovanje ali uporaba blagovne znamke ali logotipa BALAI, d. o. o., brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb in popravkov teh pravil in pogojev kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Ob vsaki posodobitvi bo spremenjen datum na dnu teh pogojev.

Nazadnje posodobljeno: Ljubljana, 31. marec 2021.


IZJAVA O ZASEBNOSTI

Te določbe urejajo zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki nam jih posredujete, ko se naročite na naše e-novice.

V podjetju BALAI, d. o. o. spoštujemo vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravnamo skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Upravljalec

Upravljalec vaših osebnih podatkov je:

Naziv: BALAI, d. o. o.

Naslov: Brnčičeva 31, 1231 Ljubljana-Črnuče

Elektronski naslov: info@balai.si

Z naročilom na naše e-novice nam posredujete naslednje osebne podatke: elektronski naslov, ime in priimek. Podatke potrebujemo za izpolnitev namena – pošiljanje e-novic. Vaše podatke obdelujemo z vašim soglasjem. Z namenom izboljšave naše ponudbe obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Soglasje podate na način, da ob naročilu na e-novice obkljukate možnost, da se strinjate, da vam lahko na vaš izbrani elektronski naslov pošiljamo e-novice.

V kolikor želite osebne podatke spremeniti ali izbrisati iz naše evidence, nam pošljite elektronsko sporočilo na e naslov: info@balai.si, mi pa jih bomo nemudoma izbrisali. Prav tako lahko vedno prekličete soglasje oz. ga kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Vaše podatke bomo hranili za čas uresničitve namena – pošiljanja e-novic oz. do vašega preklica.


Splošni pogoji poslovanja


Podatki o podjetju 

Balai d. o. o. 

Brnčičeva 31 

1231 Ljubljana-Črnuče 

Slovenija 

Davčna številka: 80329802

Matična številka: 8478295000 

E-poštni naslov: info@balai.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). 


Vrste uporabnikov 

Z registracijo na spletni strani www.mabaker.si postanete član spletne skupnosti. Nakup v spletni trgovini lahko opravite kot registriran član ali kot gost s hitrim nakupom. 

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. 

Dostopnost informacij 

Balai se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:  

- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta), 

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 

- dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 

- pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave), 

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge stroške, 

- način plačila in dostave, 

- časovno veljavnost ponudbe, 

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 

- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 


Cene 

Vse navedene cene v spletni trgovini so v EUR ter veljajo v trenutku oddaje naročila. 

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod v tem dokumentu navedenimi pogoji. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Načini plačila 

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:  

- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja, 

- s kreditno kartico (Visa, Mastercard) ali 

- s PayPal. 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kadar želi odstopiti od nakupa in produkte vrniti, če je to potrebno in mogoče. 


Postopek nakupa 

Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno vstopite v spletno trgovino. 

Ko najdete produkt, ki ga želite naročiti, določite količino in kliknite »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje število produktov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. V spletni trgovini lahko opraviti nakup tudi brez registracije. Nato vpišite svoje podatke za plačilo, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup. 

Koraki procesa nakupa: 

1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico. Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalca. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov,

 Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite oziroma spreminjate količino. 

2. korak – izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo). Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec »Podrobnosti o plačniku«, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Zaključi nakup« – še prej pa izberete bodisi plačilo na TRR po predračunu ali plačilo s kreditno kartico oziroma preko PayPal-a. Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov. 

Pošiljanje produktov 

Ponudnik bo uporabniku po elektronski pošti poslal voucher za naročen produkt. Plačane izdelke pa mu bo preko izbrane dostavne službe poslal na naslov za dostavo. 

Račun 

Račun za kupljene izdelke in storitve boste prejeli bodisi skupaj s paketom z kupljenim blagom ali na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa. 

Veljavnost akcijske ponudbe 

Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo. 

Veljavnost ponudbe 

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status v pripravi. Vse cene so navedene v EUR. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo za nakupe v spletni prodajalni. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 

Varnost 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. 

Varovanje osebnih podatkov 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh kupcev spletne trgovine https://shop.ayatana.eu, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. 

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik bo osebne podatke izbrisal v zakonsko določenem roku. 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

Pritožbe in spori 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. 


Nazadnje posodobljeno: Ljubljana, 31. marec 2021.


Politika zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov

        – Nikoli ne bomo zlorabili vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.

        – Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.

        – Nikoli vam ne bomo poslali e-sporočil, na katere se niste prijavili.

        – Kadar koli se lahko odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime in priimek, elektronski ali fizični naslov. Naša spletna stran ne zbira vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite, torej ob naročilu izdelkov ali ob oddaji povpraševanja.

Vsi vaši podatki se hranijo ves čas našega poslovnega sodelovanja oz. potencialnega poslovnega sodelovanja.

Uporaba osebnih podatkov za namene oglaševanja

V kolikor se izrecno strinjate z uporabo vaših osebnih podatkov za namene oglaševanja in trženja, bomo vaše podatke shranili in uporabljali v te namene, npr. za pošiljanje novic, promocij, obveščanj o posodobitvah idr.

Podatke, ki ste nam jih posredovali bomo lahko uporabili za izboljšanje učinkovitosti naših storitev oglaševanja in trženja.

Umik soglasja

Svoje soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli v celoti ali deloma umaknete. Prosimo vas, da pošljete umik soglasja na enega izmed naslednjih načinov:

e-pošta: info@balai.si 

ali po pošti na:

Balai d. o. o. 

Brnčičeva 31 

1231 Ljubljana-Črnuče 

Slovenija 

Obenem lahko preklic soglasja za izvedbo neposrednega trženja prek elektronske pošte uredite:

s posredovanjem povratne elektronske pošte – kot odgovor na konkretno elektronsko sporočilo, ki ga ob vsakokratni izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika, in/ali;

z izpolnitvijo spletnega obrazca, povezava do katerega je navedena v vsakem elektronskem sporočilu, ki ga ob izvedbi neposrednega trženja prejme s strani ponudnika.


Pravica do informacij o hrambi vaših podatkov

Na vašo zahtevo, ki ste nam jo podali na zgoraj navedene naslove, vam bomo sporočili, katere vaše osebne podatke hranimo in v kakšne namene.

Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno stran, si vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov na strani, ko jo obiskujete.

Kot uporabnik

Soglašam z uporabo svojih osebnih podatkov in potrjujem, da sem seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja ter jih razumem in sprejmem.

Pojasnila o rabi spletnih piškotkov

Piškotek je kratko besedilo, ki ga obiskano spletno mesto pošlje brskalniku. Na ta način si spletno mesto lažje zapomni nastavitve, ki jih imate kot uporabnik izbrane (npr. jezik), kar bistveno olajša vaše nadaljnje obiske strani. Piškotki torej poenostavijo brskanje po spletu ter omogočajo hitrejšo in bolj enostavno uporabniško izkušnjo. Uporablja jih večina spletnih strani. Za lažjo odločitev, kako ravnati s piškoti, smo za vas pripravili dodatna pojasnila. Prosimo, upoštevajte, da se z uporabo spletne strani in spremljajočih storitev strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

Začasni piškotki (session cookies), ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo.

Trajni piškotki (persistent cookies) ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.

 Nastavitve piškotkov

Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti. Za vas smo pripravili navodila, kako dostopate do nastavitev piškotkov v izbranem iskalniku:

Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > Settings

Mozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy

Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > Cookies

Apple Safari: Safari > Preferences > Security

Opera: Opera > Preferences > Advanced > Network

Če se odločite za izbris ali blokiranje piškotkov, se lahko zgodi, da nekatere spletne strani ali njihove funkcije ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Ob vsakem obisku boste tudi prejeli obvestilo o piškotkih.

V primeru, da nadgradite vaš brskalnik ali napravo z novo različico, je potrebne nastavitve piškotkov ponovno urediti.